Regisztáció

Az akácot Árpád apánk hozta a Kárpát-medencébe

Takács-Sánta András |

"Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne az akác." (http://vs.hu/folytatodik-az-akachaboru-de-az-ellenfelek-rejtoznek-0508) Végre valaki ki merte mondani az igazságot! És nem is akárki. Nem ám Béla bácsi a röjtökmuzsaji kocsmából három feles után. Maga Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt az, aki a nyilvánosság előtt elsőként leplezte le a gonosz ballibek akác-összeesküvését.

Itt az idő tehát, hogy végre napfényre jusson az igazság. Sőt, mi több: az Igazság. Ami a következő. Micsurin Géza, a híres magyar történeti növényökológus már a múlt században igazolta, hogy az akác az ősmagyarok szent fája. Az első kárpát-medencei akácfa magját még Árpád apánk hozta magával tarsolylemezében. Elhintve a magvat azt a feladatot adta az akácnak, hogy szorítsa ki a nem magyar fafajokat a Kárpát-medencéből, leginkább a gonosz balliberális tölgyet, a valódi idegent. Az akác pedig azóta is szorgalmasan végzi a dolgát.

Micsurin Gézát 1954-ben tévtanok terjesztésének koholt vádjával máglyára küldték a gonosz balliberális növényökológusok, akik mind a mai napig uralják a hazai tudományt. Valójában azonban ők azok, akik veszélyes tévtanokat terjesztenek, és halált érdemelnének. Még hogy amerikai eredetű volna az akác! Az igazság ezzel szemben az, hogy a századforduló táján magyar emigránsok vitték magukkal az USA-ba szent fánkat honvágyukat csillapítandó.

És hogy mi ebből a tanulság? Újból bebizonyosodott Edmund Husserl igazsága, miszerint tények márpedig nincsenek. Tudományosak sem. Minden, amit tényeknek hívunk, valójában csupán intencionális tudataktusok korrelátumai.

Hozzászólások

felician |

Jaj, András, nem félsz, hogy neked is hisz majd, aki hinni akar? ;)

maszatos tintahal |

Jaj, nem szabad bedőlni András balliberális propagandájának! Teljesen egyértelmű, hogy ezt az Árpádos sztorit is csak a zeju sugallta, hogy eltérítsen minket ősi hírnevünktől. Minden valamire való embör tudja, hogy az akácot még Attila hozta be, és nem tarsolyban, hanem nyereg alatt puhított akáchusángként (mert a puhány rómaiak nem bírták volna el, ha puhítatlan fával verik péppé őket). Attila neve egyébként ékes ófeltürkmőni nyelven annyit tesz: "nem adom az akácmézet az EU-nak". Úgyhogy kéretik nem csúsztatni itten a miniszter úr szavait, és a teljes, tényszerű igazságot közölni.

(Bocsánat, annyira abszurd volt a miniszterünk kijelentése, hogy nem tudok komolyan hozzászólni).

Hajósy Adrienne |

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A7-2014-0088&language=HU

Kedves András! Bizonyára ismered, a kevésbé tájékozottak számára írtam a fenti webcímet, ahol az EU jogalkotási folyamat legutolsó hatályos irata is szerepel (az EU parlament első olvasatban elfogadott szövege). Könnyű lesz Árpád utódainak akác ügyben diadalt aratni, mert az iratban nincs akácról szó, sőt, a nyárra várható EU jogszabályban se lesz. Ezért valahogy annak is hangot kellene adni, hogy már megint egy nem létező EU gonoszság ellen folyik a csata. Elismerem, hogy a legegyszerűbb út - mindenki olvassa el az EU hiteles szövegeit - nem működik, mert nem könnyű és nem rövid szövegekkel kell megküzdeni.

A Homok Atyja |

Egy minimális tévedés van abban, hogy hogyan is került be széles e hazába az 'ákác'. Nos, nem nyereg alatt puhított suhángként, hanem természetesen nyereg alatt puhított magként. Elsődlegesen azért, mert egy nyereg alatt egy erdőnyi fért el a magból (a husángot viszont lerágta volna a hátas), két nyereg alatt két erdőnyi, és így tovább; másodsorban, mire alapító atyáink körbe lovagolták a fél Földet, éppen kellően fel is puhultak a magok. Azt mondják még az ősi sumér írások, hogy azon magoknak 100%-os volt a csírázási erélye, amelyeket hússal rétegezve puhítottak. Ezért aztán a hosszú hajóúton a lovakat le sem nyergelték, hadd puhujon az a fránya akác mag, ami nem is akác; de ez már egy újabb történet lehetne. Ezeket, a magvakat, a közben 'Pannon-szeletnek' elnevezett lapos húsok között hagyva helyezték a talajba, melyből kikelvén a magyar akácok, smaragdfa sebességgel nőttek az égig (lásd, az égig érő fa legendája). Egyébként ezt a csodafát majd VII. Fazekas agrákác király fogja hungarikummá, sőt pannonikummá nyílvánítani 300 év mulva). Nos, folytathatnám még a teljességgel hiteles adatok felsorolásával, azaz kezdhetném azzal, hogy Ádám és Éva is magyarok voltak, s az emberiség megrontója is egy üveg akácméz volt, s nem holmi savanyú alma. A kígyó meg egy óriási hüvelytermés volt. üdv, a Homok Atyja

Takács-Sánta András |

@felician: De, kicsit azért tartok tőle, hogy valaki komolyan veszi, és megkérdőjelezi a diplomámat. :)

@Adrienne: Teljesen egyetértek, és tudom, hogy ez a helyzet, túllihegjük, finoman fogalmazva. Illetve a Brüsszel elleni szájkarate részének tekinti a kormány.

bárány |

@Takács-Sánta András Nem akarnám lenézni azt, aki komolyan veszi ezt a szellemes paródiát, de ha így tesz, hát meg is érdemli. Az akác-ügyben végül is az/a volt/van a baj, hogy olyan szellemi (szellemtelen) mezőbe került a kérdés- szabadságharc, ugocsa non coronat, stb. stb. - ahonnan már nagyon nehéz értelmes szavakkal kiráncigálni. Mellesleg egy sivár autóparkolónál az akácerdő is jobb, kivált, ha virágzik és - költőien szólván - mézillatot áraszt.

Hozzászólok

A szöveg formázásához markdownt használhatsz.
  • {{kw}}